Betoncentrale

Stabilisécentrale en chapecentrale

Claes Wegenbouw bestaat al meer dan 50 jaar en heeft ruim 40 jaar ervaring in betonwerken. De eerste betoncentrale van Claes Wegenbouw dateert van 1977, deze werd in 1990 vervangen door een automatische betoncentrale met dubbelasmenger.

In april 2020 werd een nieuwe moderne volautomatische betoncentrale in gebruik genomen. Deze is uitgerust met een drukmenger met hoog rendement en is ontworpen voor de productie van kwaliteitsbeton in alle kwaliteitsklasses. Tweezone-tegenstroom-mengwerk zorgt voor snelle en intensieve vermenging. De vernieuwing van de betoncentrale is een gevolg van het nastreven van kwalitatieve mengsels en service.

Waarom stortbeton, stabilisé, chape of cementgebonden producten bestellen bij Claes Wegenbouw?

 • +40 jaar expertise in betoncentrale.
 • Zekerheid van kwalitatieve producten omdat er uitsluitend gewerkt wordt met natuurlijke BENOR grondstoffen en met COPRO en BENOR recupstoffen afkomstig uit onze eigen breekwerf.
 • Alle recepten zijn getest in een erkend labo.
 • Veelzijdigheid in service, flexibiliteit en stiptheid.
 • Ervaren en multifunctionele medewerkers.
 • Familiaal karakter: elke klant, groot of klein, is een klant.
Contacteer ons

Stortbeton

Funderingsbeton of vloerplaatbeton

Plastische beton voor funderingssleuven, sokkels en funderingsplaten.

Druklaagbeton

Beton met fijnere grind als druklaag.

NIEUW: Draineerbeton

Een mager beton dat heel sterk waterdoorlatend is omwille van de vele open poriën en bijna geen zand die de beton bevat. Het water hoopt zich dus niet op in de fundering en kan zo vrij makkelijk in de ondergrond dringen. Ideaal voor het milieu met de zeer droge zomers en de daarbij horende zeer lage grondaterstanden van de laatste jaren.

Staalvezelbeton

Gewapend beton vermengd met staalvezels of fibermix.

Wegenbeton

Beton met hoog cementgehalte, hoge sterkte en een lage water/cementfactor.

Droge mengsels

Zandcement/stabilisé

Mengsel van natuurzand en cement gebruikt als funderingslaag voor klinkers of kasseien.

Gestabiliseerde zeefzand

Mengsel van COPRO BENOR zeefzand met cement, ideaal voor aanvullingen, onderfundering of fundering indien met een straatlaag gewerkt wordt.

Chape

Speciale samenstelling van zandcement gebruikt als onderlaag voor tegelvloer of terrasvloer alsook als hellingschape op platte daken.

Magere beton

Gebruikt als funderingslaag of voor plaatsing en stut van borduren of keerwanden.

Steenslagfundering IA of IIA

Mengsel van zuiver gebroken betonpuin 0/40 of 0/20 betonpuin (0/40 of 0/20) met cement gebruikt als fundering voor aanleg wegen of onder bestratingen.

Draineerbeton

Mager beton dat heel sterk waterdoorlatend is omwille van de vele open poriën en bijna geen zand die de beton bevat. Het water hoopt zich dus niet op in de fundering en kan zo vrij makkelijk in de ondergrond dringen.

Gestabiliseerde dolomiet 0/5, 0/15

Mengsel van dolomiet 0/5 of 0/15 met cement die gebruikt wordt om het uitzicht van dolomiet te behouden maar zonder het nadeel van spoorvorming of kleven van de dolomiet.
Er worden enkel BENOR grondstoffen en voor de recupmengsels COPRO en BENOR gecertificeerde bouwstoffen van onze eigen breekwerf gebruikt. Alle materialen, grondstoffen en bouwstoffen zijn ook in niet-cementgebonden toestand te verkrijgen.

Weet u niet zeker welke beton, stabilisé of chape u nodig heeft voor een bepaalde toepassing of heeft u vragen i.v.m. beton of levering of afhaling?

Wij geven graag advies!
Afhalen kan in Herk-de-Stad. We leveren in Limburg en Vlaams Brabant.
Contacteer ons

Onze service

 • Als bedrijf in wegenbouw, infra, beton en klinkerwerken maken wij dagelijks zelf gebruik van onze gespecialiseerde en kwaliteitsvolle mengsels.
 • Mogelijkheid om beton op samenstelling te bestellen, hierbij kiest u zelf hoeveel cement afhankelijk van de toepassing en kwaliteit die je verkiest.
 • Ook afhaling van beton, stabilisé of chape is mogelijk vanaf 0,25 m3 en met aanhangwagen.
 • Indien uw werf moeilijk of niet te bereiken is met een mixerwagen of indien een te kleine hoeveelheid om pomp te laten komen kunnen wij ook voorzien om te lossen met buis, dumper of een kraanbak.
 • Uiterst wendbare kleine 3-asser betonmixer inzetbaar voor moeilijk bereikbare werven.
 • Alle producten kunnen afgehaald of geleverd worden met mixerwagen of kippervrachtwagen.
 • Levering of afhaling mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven.

Indien de beton dient verpompt te worden zorgen wij voor de aangepaste pomp.

 • Een pomp wordt gekozen afhankelijk van de lengte die dient gepompt te worden: 24, 32 of 60 meter. Hou rekening met de nodige beschikbare opstelruimte van de pompen.
 • Voor kleinere moeilijkere werken (vooral binenshuis) is best te kiezen voor een citypomp, deze heeft dunnere darmen en een lagere pompdruk.